Bazat pe romanul lui Frank Herbert din 1965, noul film „Dune” urmează povestea originală din 1984 și serialul din 2000.

Povestea filmului „Dune”

Publicat în 1965, Dune este cel mai bine vândut roman științifico-fantastic din toate timpurile. Cartea a primit o mulțime de laude, câștigând atât premiul Hugo, cât și premiul Nebula pentru cel mai bun roman.

Cartea este orientată spre viitor, oamenii trăind într-o societate feudală intergalactică în care „casele” nobile puternice luptă pentru a controla resursele, armata și puterea planetară. Paul Atreides este moștenitorul casei sale, al cărui duce Leto stăpânește planeta Caladan. „House Atreides” își dorește să preia controlul asupra lui Arrakis, o planetă sterilă, cu deșert, cu un climat brutal, dar este singurul loc pentru a extrage Melange (=o resursă naturală care produce un medicament numit Spice, care permite umanității să-și deblocheze mintea pentru a putea efectua sarcini extrem de complexe).

Ducele Leto este trădat de împărat și de rivalul lor „House Harkonnen”, care pornește o luptă pe Arrakis. Planeta în sine este locuită cu viermi de nisip uriași și de o populație autohtonă cunoscută sub numele de Fremen, care, de-a lungul generațiilor, au învățat să supraviețuiască cu apă, fiind cea mai prețioasă resursă.

Când Paul este vizat ca un potențial lider de a conduce planeta și galaxia spre o nouă eră… începe să se desfășoară o poveste epică de război, trădare și misticism.

Filmul „Dune” din 1984

Au fost multe încercări de-a lungul timpului, de a adapta „Dune” într-un film, cea mai faimoasă adaptare fiind producția lui David Lynch, în 1984.

Această versiune a fost un eșec masiv, atât din punct de vedere critic, cât și din punct de vedere comercial.

Ridley Scott, Peter Berg și chiar fiul lui Frank Herbert, au mai încercat să aducă această poveste pe marile ecrane, dar niciunul nu a ajuns în etapa de producție.

Distribuția filmului „Dune”

Denis Villeneuve este producătorul noului film „Dune”, iar aceasta s-a dovedit mai mult decât capabil să creeze capodopere vizuale (cum ar fi 2049).

Timothée Chalamet îl va interpreta pe Paul Atreides. Rebecca Ferguson este mama sa, Lady Jessica. Oscar Isaac este tatăl său, Ducele Leto Atreides. Stellan Skarsgård va fi răufăcătorul, Vladimir Harkonnen.

Dave Bautista este nepotul lui Harkonnen, Glossu Rabban. Zendaya este Chani, o femeie importantă din tribul Freman. Javier Bardem se află în discuții pentru a-l interpreta pe Stilgar, liderul tribului Fremen.

View this post on Instagram

DUNE

A post shared by Timothée Chalamet (@tchalamet) on

„Dune” a fost filmat în deșertul Wadi Rum din Iordania

Actorii și producătorii au fost nevoiți să suporte temperaturi extreme, care deveneau insuportabile.

„Îmi amintesc că am ieșit din camera mea la 2 dimineața și probabil că erau 100 de grade. Uneori, temperaturile ajungeau la 120 atunci când trebuia să filmăm diferete scene din film”, a declarat Timothée Chalamet.

Data de lansare

„Dune” o să ajungă în cinematografe pe 18 decembrie 2020.

Puteți să ne urmăriți pe facebook și instagram, unde postăm mereu știri și recomandări interesante legate de filme sau seriale!

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0