Actorul sârb Darko Peric care și-a câștigat o reputație mondială în rolul „Helsinki” din celebrul serial „La Casa de Papel”, a locuit 9 ani în România și cunoaște foarte bine limba română.

Darko Peric s-a născut pe 25 martie 1977 în Kladovo, Serbia, un oraș din fosta Iugoslavie, iar de la o vârstă foarte fragedă a fost interesat de artă și film. Totuși, în 1991, visul său de a fi admis la școala de actorie din Zagreb, a fost spulberat din cauza războiului din Iugoslavia.

El a crezut că visul lui este complet ruinat și începuse să-și piardă speranța, dar părinții lui au decis să facă ceva pentru fiul lor, pentru a-l ajuta. Aceștia l-au trimis pe Darko la Facultatea de Medicină Veterinară din București.

Facultatea a fost locul în care Darko și-a redescoperit pasiunea pentru cinematografie și teatru. A îmbinat lucrul care îi plăcea cel mai mult, și anume actoria, cu studiile de medicină.

Actorul se mută în Timișoara pentru a-și termina studiile, dar continuă, totodată, să apară în diferite piese de teatru. Acesta a locuit timp de șase ani în Timișoara, unde a cântat în trupe punk și hardcore, fiind implicat în organizarea mai multor evenimente culturale.

În România am venit din Serbia în 1993 şi am stat 9 ani. Am făcut Facultatea de Medicină Veterinară, am stat în Bucureşti şi în Timişoara. Cu timpul mi-am descoperit pasiunea pentru actorie, iar în ‘95 am jucat în primul meu scurtmetraj la Bucureşti. 

În 2004, Darko s-a mutat la Barcelona pentru a-și continua activitatea în actorie și a fost selectat pentru câteva emisiuni de televiziune locală. Viața lui s-a transformat complet, atunci când a fost distribuit în rolul lui „Oso” din serialul „Crematorio” și i-a acordat faimă la nivel național în 2012. După aceea, în 2017, Darko Peric a obținut rolul lui „Helskinki”, în serialul  „La Casa de Papel”.

„Mergeam s-o văd pe Steaua”

Eu am stat în București din 1995 până în 1998, în Ghencea. Mergeam s-o văd pe Steaua. De acolo am plecat la Timișoara, unde mi-am cunoscut prietenii.

Darko Peric a fost întrebat cum a fost să joace alături de fotbalistul Neymar, dar acesta se declară un fan mai mare al baschetului.

Am fost și la un meci al lui PSG, contra Steaua Roșiei Belgrad, anul trecut în Paris, dar eu nu prea sunt de fotbal, în schimb îmi place baschetul. Am peste 100 de kg cât aș putea să sar? Mi-a plăcut foarte mult acest sport când eram adolescent, dar când am venit în România nu exista baschet sau foarte puțin, era doar Dinamo.

Darko Peric a fost în Oradea pentru un meci de baschet

Darko Peric a declarat în cadrul unui interviu difuzat de Virgin Radio că a fost la Oradea și a participat la un meci de baschet dintre CSM CSU Oradea – SCM U Craiova.

Timișoara este orașul de suflet al actorului

Actorul a declarat că știe foarte multe lucruri despre România, iar orașul de care este legat emoțional este Timișoara.

Vin din Balcani, îmi plac foarte mult Carpații, eu sunt din zona aia vis-a-vis de Turnu Severin.

În Spania sunt de 15 ani şi lucrez ca actor de 12. Merg o dată sau de două ori pe an la prietenii mei din România. Mi-e foarte dor de ei. Sper să am un proiect cât de curând şi acolo.

Aici puteți vedea interviul complet cu actorul Darko Peric din „La Casa de Papel”

Am vorbit cu Helsinki (Darko Peric) despre La Casa de Papel, experiența în România, grupul lui de Punkeri, dar și multe, multe alte lucruri.

Ok. În primul rând trage un pic aer în piept, pentru că suntem convinși că o să fii surprins de limba vorbită în acest video :)))Ionut Bodonea a vorbit cu Helsinki (Darko Peric) din La Casa de Papel despre noul sezon, despre personajul lui preferat din serial, despre anii petrecuți în România și despre orașul favorit, despre basket, dar și despre cât de bine cunoaște țara noastră.Noul sezon La Casa de Papel e disponibil de astăzi pe Netflix! <3Can't Wait! <3

Publicată de Virgin Radio Romania pe Joi, 2 aprilie 2020
Sursă: Virgin Radio România

Puteți să ne urmăriți pe facebook și instagram, unde postăm mereu știri și recomandări interesante legate de filme sau seriale!

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0