
Pană acum cred că toată lumea a auzit de Jocurile calamarului, mai ales că și la momentul actual acestă serie este NUMĂRUL 1 pe NETFLIX ROMANIA.
În „Squid Game”, participanții concurează unul împotriva celuilalt, având ca probe jocurile copilăriei lor, dar acestea au o întorsătură mortală. Fiecare concurent are probleme cu banii și are datorii foarte mari, de aceea oamenii acceptă condițiile impuse de creatorul jocului.
La sfarșit, caștigătorul o să primească suma de bani stransă în marea minge.

„Squid Game este un joc pe care îl jucam în copilărie în curtea școlii sau pe străzile din cartier. Aceasta este o poveste despre oamenii care obișnuiau să joace acest joc în copilărie, iar acum se întorc să-l joace ca adulți. A fost unul dintre jocurile mele preferate. Am simțit că acest joc ar putea fi cel mai simbolic, reprezentând tipul de societate în care trăim astăzi”, a spus regizorul într-un interviu.
Este un serial care ne-a atras atenția și care ascunde mai multe înțelesuri!
Am pregătit o serie de lucruri neștiute despre „SQUID GAME”, nouă ni se par suuuper interesante!

Inițial, Spectacolul a fost numit altfel.
În septembrie 2019, Netflix a anunțat că are planuri pentru această serie și a fost numită inițial „Round Six”.
Dong-hyuk a început să lucreze la scenariu în urmă cu peste un deceniu.
Dong-hyuk a început să lucreze la scenariu în 2008 și a terminat prima schiță a acestuia în 2009. Scriitorului și regizorului i-au trebuit aproape șase luni pentru a scrie primele două episoade.
El a declarat pentru „Radio Times” că la acea vreme povestea se simțea „necunoscută și violentă” și își face griji că oamenii o vor găsi prea abstractă pentru a fi comercializată.
Creatorul a spus că s-a luptat cu finanțarea și cu distribuția până când Netflix a preluat seria la aproximativ un deceniu mai târziu.
„Jocul Squid” trebuia inițial să fie un film.

Într-un interviu acordat Variety, creatorul a spus că proiectul a fost inițial conceput și ca un lungmetraj.
456 de persoane au făcut parte din distribuție
Povestea spunea că sunt 456 de persoane care participă la joc. Numărul este real.
Producătorul include și 456 de persoane în timpul filmărilor.
Cu toate acestea, după cum spune povestea, oamenii sunt eliminați și asta îl întristează pe Park Hae Soo.
„Îi văd plecând acasă după eliminare și simt că această camera este din ce în ce mai goală. De asemenea, mă face să mă simt mai gol” Park Hae Soo.

Pereții din camera jucătorilor au diverse desene care prefigurează jocurile.
Pereții căminului, care sunt acoperiți inițial de paturi, au de fapt desene care servesc drept indicii pentru jucători pentru a vedea ce jocuri vor urma.


Numărul de telefon din primul episod al seriei este, de asemenea, real.
Concurenții se implică în joc apelând numărul de opt cifre de pe cărțile de vizită misterioase.
Numărul de telefon este real și aparține unui bărbat care a spus că a primit aproximativ 4.000 de apeluri pe zi. Un candidat la președinția sud-coreeană s-a oferit de fapt să cumpere numărul de la el.
Semnificația uniformelor.

În serie, putem vedea că participanții poartă treninguri verzi, în timp ce managerii de joc poartă treninguri roz aprins, cu măști negre.
„Am fost atenți la contrastul culorilor, deoarece ambele grupuri poartă uniforme de echipă. Purtarea de haine uniforme în aceeași culoare a fost menită să simbolizeze ștergerea individualității și personalității” a declarat Hwang Dong-hyuk pentru o revistă de film sud-coreeană
Păpușa primului joc este o crație reală pe care o puteți vizita.
Păpușa supradimensionată ciudată din primul episod al seriei este reală și poate fi găsită în Jincheon, o zonă rurală la aproximativ trei ore, la nord de Seoul.
Păpușa ar fi fost împrumutată pentru filmarea mini-seriei „Jocul calamarului” și apoi s-a întors în locul său inițial. Potrivit Koreaboo, păpușa păzește intrarea unui muzeu.

Una dintre provocările spectacolului este acum o tendință TikTok.
Provocarea cu bomboane dalgona, i-a inspirat pe utilizatorii Tik Tok să își creeze propria versiune.
Bomboanele sunt formate din două ingrediente simple, zahăr și bicarbonat de sodiu. Se topește foarte bine zahărul și după se adaugă puțin bicarbonat de sodiu, care o să mai schimbe culoarea compoziției. O să aveți nevoie și de cateva forme pentru a realiza imaginea dorită. Nu uitați că trebuie să vă mișcați puțin mai repede, amestecul se întărește repejor.
Adevărata provocare este să mănânci în jurul imaginii imprimate, fără să o rupi.
Dacă sunteți curioși, am facut și noi un filmuleț pe Instagram:
View this post on Instagram
„Jocul Squid” ar putea ajuta la popularizarea emisiunilor similare pe Netflix.
Forbes a raportat că „Squid Game” stimulează spectacole similare care nu sunt în limba engleză.
De la lansarea emisiunii, atât serialul thriller japonez „Alice in Borderland”, cât și drama coreeană „Sweet Home” au fost în tendințe pe Netflix.
Nu există încă planuri pentru un al doilea sezon.
Dong-hyuk a spus că ar vrea să caute să creeze mai multe filme înainte de a se gândi să creeze un al doilea sezon al acestei serii.
„Nu am planuit un Squid Game 2”, a spus el pentru Variety. „Este destul de obositor doar să mă gândesc la asta. Dar dacă aș face asta, cu siguranță nu aș face-o singur. Aș lua în considerare utilizarea unei camere de scriitori și aș dori mai mulți regizori cu experiență”.
Care parte vi se pare cea mai interesantă? Dacă nu ai văzut încă seria, vă invităm să mergeți repede pe Netflix și să începeți vizionarea.
Puteți să ne urmăriți pe facebook, instagram și youtube, unde postăm mereu știri și recomandări interesante legate de filme sau seriale!