Îndrăgitul creator din spatele unor desene animate clasice, inclusiv Tom & Jerry și Popeye, a murit la vârsta de 95 de ani.

Gene Deitch era în carantină cu soția sa, la reședința lor din Praga și a postat un selfie zâmbitor cu doar câteva zile înainte de a deceda.

Nu au fost dezvăluite alte detalii privind moartea lui, dar un membru al familiei a susținut că Gene nu intrase în contact cu virusul COVID-19.

Povestea lui Gene Deitch

Eugene Merril Deitch s-a născut la Chicago în 1924, dar s-a mutat la Los Angeles la scurt timp după, unde și-a continuat studiile.

După absolvirea liceului din Los Angeles, a început să deseneze planuri pentru aviația nord-americană.

Gene a avut de-a lungul timpului, o varietate de joburi înainte de a lucra pentru „United Productions of America”.

Avea 31 de ani la acea vreme, dar foarte rapid a ajuns să conducă echipa de creație pentru brandul Terrytoons.

În același timp, el a avut și benzi desenate zilnice pentru personajul Terr’ble Thompson.

Apoi, în 1958, Gene a fost nominalizat la premiul Oscar pentru scurtmetrajul său de animație Sidney’s Family Tree.

Timpul său în companie a fost scurt, fiind concediat după trei ani.

Gene și-a înființat apoi propria firmă, unde s-a ocupat de campanii publicitare înainte de a reveni în lumea desenelor animate în 1959, acceptând să se mute la Praga pentru a lucra pentru Rembrandt Films.

Compania a acceptat să producă Munro, un proiect care îi era foarte drag lui Gene.

Asta i-a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj de animație în 1961. A mai fost nominalizat încă de două ori, tot în aceeași categorie, în 1964, pentru Here’s Nudnik și How to Avoid Friendship.

În aceeași perioadă, el lucra la serialul Popeye și a început să se implice în desenul animat Tom și Jerry.

Acea perioadă s-a dovedit a fi cea mai reușită din carieră, unde putem adăuga momentul în care s-a căsătorit cu soția sa, Zdenka Najmanová.

Gene Deitch o să rămână mereu în sufletele noastre datorită desenelor animate pe care ni le-a oferit de-a lungul timpului!

https://twitter.com/Djyotsnaa/status/1252143986397118465?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1252143986397118465&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ndtv.com%2Fentertainment%2Fgene-deitch-oscar-winning-animator-of-tom-and-jerry-popeye-cartoons-dies-at-95-2215353

Puteți să ne urmăriți pe facebook și instagram, unde postăm mereu știri și recomandări interesante legate de filme sau seriale!

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0