De curând, a apărut ultimul sezon din 13 Reasons Why, așa că am selectat pentru voi, 13 lucruri interesante pe care nu le știai despre acest serial.

Sezonul 4 se concentrează asupra vieții după „Bryce Walker”, care a fost principalul bully pentru decizia luată de Hannah Baker. Drama nu se sfârșește aici și nici măcar șirul de minciuni nu se încheie, deoarece Clay, împreună cu prietenii lui, trebuie să acționeze rapid, înainte să-i prindă lucrurile din trecut.

1. „13 Reasons Why” trebuia să fie un film

În 2011, Universal Studios a cumpărat drepturile de autor ale autorului Jay Asher. Aceștia aveau de gând să adapteze bestseller-ul într-un film cu vedeta Disney, Selena Gomez, în rolul Hannah Baker. Totuși, acea versiune nu s-a întâmplat niciodată și în 2015 s-a anunțat că Netflix va face o serie în schimb, cu Gomez în calitate de producător executiv.

2. Serialul se bazează pe evenimente reale

Povestea cărții cu același nume se bazează pe evenimente reale, deși nu s-a încheiat cu decesul cuiva. Jay Asher, autorul, a împărtășit faptul că una dintre rudele sale a trecut printr-o situație similară și și-a pus în pericol viața. Acesta a lămurit că experiențele „Hannei” au fost trăirile soției sale și ale prietenilor ei.

3. Selena Gomez nu a vrut să fie o distragere

Într-un interviu acordat pentru New York Times, Selena Gomez a vorbit despre importanța unei povești precum „13 Reasons Why”. Știa că, jucând în serial, va fi o distragere și conversația va fi despre ea și nu despre subiect.

A fost fericită să ia rolul din culise în acest proiect și a fost foarte implicată în conturarea seriei.

4. Hannah Baker trebuia să supraviețuiască

Producătorul a vrut să-i ofere personajului principal o a doua șansă, poate chiar să schimbe prima versiune a poveștii sale, dar și-a dat seama că depresia și bullying-ul sunt probleme destul de serioase în societatea noastră, așa că a lăsat lucrurile cum le știm și noi astăzi.

5. A fost primul rol al lui Katherine Langford

„Hannah Baker” a fost primul rol principal al lui Langford. Actrița australiană a fost foarte încântată să joace ca fiind un licean american și să experimenteze toate situațiile tipice ale unei adolescente americane, precum Halloween și dansurile școlare.

6. Actrița care o joacă pe Skye nu este străină de lumea filmului

Frumoasa și sarcastica Skye este una dintre puținele persoane care nu se află pe casetele Hannei. Ea este interpretată de Sosie Bacon – fiica lui Kevin Bacon și Kyra Sedgwick.

Tânăra actriță își face acum un nume pentru rolul ei, jucând în mai multe spectacole.

7. Ross Butler a renunțat la „Riverdale” pentru a rămâne în serial

Ross Bulter, îl interpretează pe Zach Dampsy, jucătorul de fotbal. El l-a mai jucat pe Reggie Mantle în sezonul 1 din Riverdale. Cu toate acestea, Bulter a trebuit să renunțe la rolul său, din cauza conflictului de planificare al celor două spectacole, de exemplu Riverdale se filmează în Canada.

8. Justin Prentice a fost afectat de unele scene din serial

Justin Prentice, actorul care l-a interpretat pe „Bryce”, a trecut prin momente dificile când a filmat serialul, deoarece a dezvăluit că în copilărie a suferit de anxietate și stres, a avut chiar în minte ideea de sinucidere. Actorul a reușit să depășească acea etapă și să se recupereze, deși admite că unele scene din serial l-au afectat emoțional.

9. Terapia asistată de animale, prezentă pe platourile de filmare

Serialul acoperă câteva subiecte foarte grele, cum ar fi sinuciderea, intimidarea, agresiunea sexuală, urmărirea și hărțuirea. Este greu de urmărit ca fan, dar chiar mai greu de filmat.

Minnette a spus că au avut câini de terapie veniți pe platoul de filmare, în timpul unei scene deosebit de dificile, pentru a ajuta actorii să treacă prin scenele dificile.

10. Spectacolul are conexiuni la BROADWAY

„13 Reasons Why” a fost creat de regizorul și scriitor Brian Yorkey. Înainte de a aduce povestea Hannei la viață pentru Netflix, Yorkey a scris muzicalul Broadway „Next to Normal”, care tratează și probleme de sănătate mentală. Yorkey a câștigat premiul Tony pentru „Best Original Score for his work”.

11. Spectacolul are un actor surprinzător din universul Marvel

Consilierul, domnul Porter (Derek Luke), cel care o dezamăgește pe Hannah când are nevoie de el cel mai mult.

Cu toate acestea, actorul a jucat un rol mult mai eroic în MCU. Luke l-a înfățișat pe Gabe Jones, unul dintre comandanți. Unitatea de elită a luptat alături de căpitanul America (Chris Evans) în „Captain America: The First Avenger”.

12. Modificările aduse seriei

În sezoanele trecute, au fost multe schimbări și au fost aduse elemente suplimentare, diferite de cele descrise din carte. Producătorii au făcut acest lucru pentru a explora istoria altor personaje și de a dezvolta povestea, adaptând-o la un proiect de televiziune. De exemplu, modul în care s-au dezvoltat scenele din trecut și din prezent, timpul în care „Clay” asculta casetele lui „Hanna”, printre altele.

În carte, părinții liceenilor nu sunt aproape deloc un factor de influență, în timp ce în emisiune sunt arătați frecvent, în special părinții Hannei și ai lui Clay.

În carte Hannah și Clay sunt colegi de muncă, dar nu sunt foarte apropiați până în noaptea petrecerii lui Jessica.

13. Matching Tattoos

Selena Gomez și actorii Tommy Dorfman (Ryan), Alisha Boe (Jessica) și Brandon Flynn (Justin) și-au făcut împreună tatuaje asemănătoare.

Punctul și virgulă a devenit un simbol al prevenirii sinuciderii după crearea „Proiectului Semicolon” care afirmă:

„Un punct și virgulă este folosit atunci când un autor nu a putut alege să își încheie propoziția, dar a ales să nu o facă. Autorul ești tu și propoziția este viața ta ”.

Acest serial aduce la suprafață teme foarte actuale pentru societatea din zilele noastre. Poate, în România, situația nu este atât de gravă, dar fenomenul de bullying există și trebuie să avem grijă, să-l prevenim!

Puteți să ne urmăriți pe facebookinstagram și youtube, unde postăm mereu știri și recomandări interesante legate de filme sau seriale!

What’s your Reaction?
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0